Minitarte cu stafide

Printeaza

Minitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie.

Ingrediente:Minitarte cu stafide

  • 75 g stafide
  • 60 g unt
  • 55 g zahăr brun
  • 1 vârf de sare
  • 170 g de sirop de porumb
  • 1 ou, bătut uşor
  • 1/2 linguriţă de esenţă vanilie

 

Mod de preparare:

Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, tăiaţi 16 cercuri. Aşezaţi aluatul în formele de brioşă şi apoi lăsaţi-le în frigider până pregătiţi compoziţia, într-un bol mic, lăsaţi stafidele la hidratat 30 de minute în apă călduţă.

Intr-un bol mare, amestecaţi cu o lingură de lemn untul cu zahărul, sarea şi siropul de porumb. Frecaţi până ce zahărul se topeşte şi untul devine o cremă. Adăugaţi oul şi esenţa de vanilie.

Scoateţi stafidele din apă şi aşezaţi câteva în fiecare formă de brioşă, adăugând amestecul de unt. Aşezaţi tava în cuptor şi lăsaţi-le să se coacă 15-20 minute la 200C.

După ce le-aţi scos din cuptor, lăsaţi-le să se răcească în forme 10 minute, apoi scoateţi-le pe o farfurie pentru a se răci complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.