Minitarte cu stafide
PrinteazaMinitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie.
- 75 g stafide
- 60 g unt
- 55 g zahăr brun
- 1 vârf de sare
- 170 g de sirop de porumb
- 1 ou, bătut uşor
- 1/2 linguriţă de esenţă vanilie
Mod de preparare:
Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, tăiaţi 16 cercuri. Aşezaţi aluatul în formele de brioşă şi apoi lăsaţi-le în frigider până pregătiţi compoziţia, într-un bol mic, lăsaţi stafidele la hidratat 30 de minute în apă călduţă.
Intr-un bol mare, amestecaţi cu o lingură de lemn untul cu zahărul, sarea şi siropul de porumb. Frecaţi până ce zahărul se topeşte şi untul devine o cremă. Adăugaţi oul şi esenţa de vanilie.
Scoateţi stafidele din apă şi aşezaţi câteva în fiecare formă de brioşă, adăugând amestecul de unt. Aşezaţi tava în cuptor şi lăsaţi-le să se coacă 15-20 minute la 200C.
După ce le-aţi scos din cuptor, lăsaţi-le să se răcească în forme 10 minute, apoi scoateţi-le pe o farfurie pentru a se răci complet.
Pofta buna!