Minitarte cu struguri si crema de vanilie
PrinteazaMinitarte cu struguri si crema de vanilie din: faina unt, zahar, apa, cacao, lapte, galbenus, esenta vanilie, gelatina, struguri.
Pentru tarte:
- 250 g făină
- 150 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 2-3 linguri apă rece
- 2 linguri cacao
Pentru umplutura:
- 500 ml lapte
- 5 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 40 g făină
- esentă vanilie
Pentru decor:
- struguri
- 1 plic gelatină
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul rece şi cacaua. Când încep să se omogenizeze, incorporezi zahărul pudră şi apa, până când aluatul se leagă.
Îl decupezi şi-l aşezi în forme. Dai formele la cuptor până devin uşor aurii tartele. Le scoţi din cuptor şi le laşi la răcorit.
Pentru cremă, pui laptele pe foc. Între timp, mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi făina. Torni laptele peste gălbenuşuri, mixezi şi pui din nou crema în vasul în care a fost laptele.
Amesteci, iar când începe să se ingroaşe adaugi esenta de vanilie. Laşi la răcorit şi umpli tartele cu cremă.
Aşezi deasupra boabe de struguri şi torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Minitarte cu struguri si crema de vanilie
Pofta buna!