Minitarte cu fructe si migdale

Printeaza

Minitarte cu fructe si migdale din: făină, migdale macinate, zahar unt, oua, sare, suc proaspăt de portocale, suc de lămâie, coacăze.

 

Ingrediente:

  • 150 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • 50 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuţit de sare

Pentru cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 50 ml suc proaspăt de portocale
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 200 g unt

Pentru decor:

  • 300 g coacăze

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci făina cu migdalele măcinate, zahă­rul, sarea şi untul. Adaugi oul, apoi formezi biluţe mici din aluatul format pe care le pui în tăvile de minitarte.

Le întinzi în forme, le începi din loc în loc cu o furculiţă. Acoperi fiecare tavă cu hârtie de copt, adaugi boabe de fasole pentru a pre­sa mai bine aluatul şi le dai la frigider 2-3 ore.

Ulterior, le dai la coptorul preîncălzit 12 minute.

Pui pe foc într-o cratiţă, cu pereţii groşi, gălbenuşuri­le, zahărul, sucul de portocale şi de lămâie şi amesteci conti­nuu cu un tel până se îngroaşă compoziţia.

Când este gata, opreşti focul şi acoperi cratiţa cu o folie până se răceşte.

Baţi untul ţinut la temperatura camerei până devine cremos, apoi îl adaugi în :ompoziţia de mai sus şi mixezi ameste­cul 2-3 minute la viteză me­die.

Crema obţinută o împărţi în fiecare minitartă. Decorezi cu coacăze proaspete.

Minitarte cu fructe si migdale

Minitarte_cu_fructe_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.