Minitarte cu fructe si migdale
PrinteazaMinitarte cu fructe si migdale din: făină, migdale macinate, zahar unt, oua, sare, suc proaspăt de portocale, suc de lămâie, coacăze.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 100 g migdale măcinate
- 50 g zahăr
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit de sare
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 50 ml suc proaspăt de portocale
- 1 lingură suc de lămâie
- 200 g unt
Pentru decor:
- 300 g coacăze
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci făina cu migdalele măcinate, zahărul, sarea şi untul. Adaugi oul, apoi formezi biluţe mici din aluatul format pe care le pui în tăvile de minitarte.
Le întinzi în forme, le începi din loc în loc cu o furculiţă. Acoperi fiecare tavă cu hârtie de copt, adaugi boabe de fasole pentru a presa mai bine aluatul şi le dai la frigider 2-3 ore.
Ulterior, le dai la coptorul preîncălzit 12 minute.
Pui pe foc într-o cratiţă, cu pereţii groşi, gălbenuşurile, zahărul, sucul de portocale şi de lămâie şi amesteci continuu cu un tel până se îngroaşă compoziţia.
Când este gata, opreşti focul şi acoperi cratiţa cu o folie până se răceşte.
Baţi untul ţinut la temperatura camerei până devine cremos, apoi îl adaugi în :ompoziţia de mai sus şi mixezi amestecul 2-3 minute la viteză medie.
Crema obţinută o împărţi în fiecare minitartă. Decorezi cu coacăze proaspete.
Minitarte cu fructe si migdale
Pofta buna!