Minitarte cu fructe uscate

Printeaza

Minitarte cu fructe uscate din: faina, zahar, unt, lapte, sare, ciocolata neagra, frisca, lapte, amidon, nuci, alune, seminte de floarea soarelui, seminte de in.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 125 g unt
  • 6 linguri lapte
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • o lingura amidon
  • un ou

pentru servit:

  • nuci
  • alune
  • seminte de floarea soarelui
  • seminte de in

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi zahărul Si apoi se adaugă untul moale. Se pune si laptele si se amestecă.

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, se decupează si se transferă foile mici în formele de tarte unse uşor cu unt

. Se coc 15 minute cu fasole boabe în interior.

Pentru cremă, se rupe ciocolata bucăţi şi se toarnă peste ea frişca fiartă. Se amestecă bine şi se toarnă peste formele coapte.

Pentru crema albă, oul se amestecă bine cu zahărul, apoi se toarnă laptele şi se pune şi amidonul.

Se pune compoziţia pe foc si se ametecă până se îngroaşă. Apoi, se toarnă peste crema de ciocolată şi se lasă să se răcească.

Se aduc la masă cu fructe uscate deasupra.

Minitarte cu fructe uscate

Minitarte_cu_fructe_uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.