Minitarte cu fructe uscate
PrinteazaMinitarte cu fructe uscate din: faina, zahar, unt, lapte, sare, ciocolata neagra, frisca, lapte, amidon, nuci, alune, seminte de floarea soarelui, seminte de in.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 250 g faina
- 100 g zahar
- 125 g unt
- 6 linguri lapte
- un praf sare
pentru umplutura:
- 200 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
- 5 linguri zahar
- 100 ml lapte
- o lingura amidon
- un ou
pentru servit:
- nuci
- alune
- seminte de floarea soarelui
- seminte de in
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi zahărul Si apoi se adaugă untul moale. Se pune si laptele si se amestecă.
Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, se decupează si se transferă foile mici în formele de tarte unse uşor cu unt
. Se coc 15 minute cu fasole boabe în interior.
Pentru cremă, se rupe ciocolata bucăţi şi se toarnă peste ea frişca fiartă. Se amestecă bine şi se toarnă peste formele coapte.
Pentru crema albă, oul se amestecă bine cu zahărul, apoi se toarnă laptele şi se pune şi amidonul.
Se pune compoziţia pe foc si se ametecă până se îngroaşă. Apoi, se toarnă peste crema de ciocolată şi se lasă să se răcească.
Se aduc la masă cu fructe uscate deasupra.
Minitarte cu fructe uscate
Pofta buna!