Minitarte cu hummus de mazare
PrinteazaMinitarte cu hummus de mazare din: vin alb sec, ulei de masline, faina, sare, mazare, usturoi, suc de mazare, usturoi, suc de lamaie, smantana, ulei, pasta de susan, sare, piper.
pentru aluat:
- 100 ml de vin alb sec
- 80 ml de ulei de masline extravirgin sau de floarea soarelui
- 300 g de faina
- o jumatate de lingurita de sare
pentru hummus:
- 300 g de mazare
- un catel de usturoi
- o lingura de suc de lamaie
- o lingura de smantana
- 3 linguri de ulei
- o lingura de pasta de susan sau cateva picaturi de ulei de susan
- sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Puneti intr-un borcan cu capac vinul, uleiul, sarea si emulsionati prin agitare.
Puneti amestecul rezultat in bolul mixerului, adaugati faina in transe si mixati cu ajutorul carligelor pentru framantare, sau cu mana, pana obtineti un aluat omogen, dupa care il dati la rece pentru cel putin 15 minute.
Fierbeti mazarea, apoi mixati in blender toate in gredientele pentru hummus.
Intindeti aluatul la o grosime de aproximativ 3 mm, apoi decupati-l cu ajutorul unei forme rotunde de decupat sau pahar, la dimensiunea formelor de tarta.
Imbracati formele de tarta cu aluatul, intepati aluatul cu o furculita, dati tava cu formele la frigider pentru 20-30 de minute, apoi coaceti-le in cuptorul preincalzit la 180° C (foc mediu), pana se rumenesc.
Umpleti cochiliile de tarta cu hummusul de mazare si decorati dupa imaginatie.
Minitarte cu hummus de mazare
Pofta buna!