O Istorie Globală a Ceaiului: De la Ritualuri Antice la Afternoon Tea. Ceaiul, această băutură venerabilă și versatilă, a călătorit prin timp și spațiu, țesându-și istoria printre civilizații, culturi și continente. Este o poveste despre tradiție, schimb cultural și inovație, care începe în antichitate și continuă să fie scrisă și în prezent. Explorăm aici drumul […]
Minitarte cu iaurt si prune
PrinteazaMinitarte cu iaurt si prune din: făină, unt, zahar, apa, sare, iaurt, oua, zahar vanilinat, prune.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 3 linguri zahăr
- 80 ml apă călduţă
- un praf sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g iaurt bine scurs
- 6 gălbenuşuri
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- prune
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea si se adaugă untul moale si zahărul.
amestecă bine cu vârful degetelor si, când se obţine un amestec nisipos, se adaugă apă pufin câte puţin.
omogenizează, se frământă şi se întinde o foaie care se transferă apoi în formele de copt.
Iaurtul scurs se amestecă bine cu gălbenuşurile si zahărul vanilinat şi se repartizează în forme, peste aluat.
asază prunele tăiate felii cât se poate de subţiri şi se dau formele la copt pentru aproximativ 30 de minute.
Minitarte cu iaurt si prune
Pofta buna!
O Istorie Globală a Ceaiului: De la Ritualuri Antice la Afternoon Tea