Minitarte cu legume si sunca

Printeaza

Minitarte cu legume si sunca din: aluat foitaj, şuncă, broccoli, roşii cherry, ceapă,brânză Emmentaler rasă, usturoi, smântână, ouă, ulei, sare, piper

 

Ingrediente:

  • 275 g aluat foitaj
  • 100 g şuncă
  • 200 g broccoli
  • 150 g roşii cherry
  • 4 fire de ceapă
  • 120 g brânză Emmentaler rasă
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g smântână
  • 3 ouă
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taie şunca în fâşii subţiri. Opăreşte bucheţelele de broccoli în apă cu sare timp de 3-4 minute. Spală şi taie în jumătăţi roşiile cherry, iar ceapa, în rondele.

Pune toate legumele într-un castron, împreună cu şunca si brânza rasă. Curăţă căţeii de usturoi şi toacâ-i mărunt. Amestecă-i apoi cu smântână şi ouăle bătute separat.

Asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat şi toarnă ameste­cul în castronul cu legume, şuncă şi brânză rasă. Intinde foaia de aluat pe un tocător mai mare sau pe masa presărată cu făină.

Cu o formă sau cu gura unui pahar, decupează discuri cu diametrul de 8 cm şi aşază-le în formele de brioşă unse cu foarte puţin ulei.

Toarnă compoziţia în formele pregătite şi dă la cup­tor o jumătate de oră sau până ce miniquiche-urile capătă o culoare rumenă şi apetisantă.

Scoate-le dupa ce s-au răcorit cinci minute şi serveşte-le călduţe sau reci,  alături de frunze de rădichio, salată creaţă, rucola.

Minitarte cu legume si sunca

Minitarte_cu_legume_si_sunca

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.