Minitarte cu legume si usturoi din: aluat, ou, vanata, dovlecel, ardei gras, rosii cherry, ceapa rosie, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, piper, sare.
Ingrediente:
300 g aluat foitaj
1 ou
1 vânătă
1 dovlecel
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
4 roşii cherry
1 ceapă roşie
1 căţel de usturoi
rozmarin, cimbru
ulei de măsline
piper măcinat, sare
Mod de preparare:
Intinde aluatul pe masa înfăinată şi decupează discuri pe dimensiunea formelor de copt.
Pune-le în formele de minitarte, acoperă-le cu o folie şi cu boabe de fasole sau orez şi dă-le la cuptor un sfert de oră.
Indepărtează boabele şi folia, unge aluatul cu ou bătut şi mai dă la cuptor alte 10 minute, între timp, spală legumele si feliază vânăta, dovlecelul şi ardeii.
Taie roşiile în jumătăti, ceapa în opt, usturoiul felii subţiri şi rumeneşte-le în uleiul de măsline.
Presară la final rozmarin, cimbru, sare şi piper, după gust.
Umple minitartele cu amestecul de legume şi, opţional, rade brânză deasupra. Serveşte-le imediat.
Minitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie. Ingrediente: 75 g stafide 60 g unt 55 g zahăr brun 1 vârf de sare 170 g de sirop de porumb 1 ou, bătut uşor 1/2 linguriţă de esenţă vanilie Mod de preparare: Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, […]
Minitarte cu caju din: unt, biscuiti, caju, lapte, cacao. Ingrediente: 250 g biscuiţi 250 g unt pudră de coriandru pudră de ghimbir 50 g caju Pentru umplutura: 200 g lapte condensat dulce 150 g unt 2 linguriţe cu cacao Mod de preparare: Zdrobeşte cât mai fin biscuiţii si amestecă-i cu untui topit, un praf […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.