Minitarte cu legume
PrinteazaO reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta, galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei gras, vanata, rozmarin, unt si sare.
- 200 g faina
- 100 g unt
- 2 linguri cu iaurt gras
- 2 linguri cu apa calduta
- 1 galbenus
- sare
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 100 g iaurt
- 6 catei de usturoi
- 2 castraveti
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 vanata
- frunze proaspete de rozmarin
- 3 linguri cu unt
- sare
Mod de preparare:
Frământă făina cu untul moale, sare, iaurtul, gălbenuşul şi apa călduţă. Dă la rece 20 de minute. întinde aluatul şi aşază-l în forme de brioşă unse cu unt. înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi coace, la foc moderat, vreo zece minute. Pasează brânza cu iaurtul şi usturoiul foarte fin, cu un blender.
Adaugă castraveţii în cubuleţe cât mai mici. Taie restul de legume în cubuleţe şi căleşte-le în unt – cu puţină sare. Umple tartele cu cremă de brânză, pune o linguriţă cu legume sotate şi decorează cu frunze de rozmarin.
Minitarte cu legume
Pofta buna!