Minitarte cu legume

Printeaza

O reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta, galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei gras, vanata, rozmarin, unt si sare.

Ingrediente:Minitarte cu legume

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri cu iaurt gras
  • 2 linguri cu apa calduta
  • 1 galbenus
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g iaurt
  • 6 catei de usturoi
  • 2 castraveti
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 vanata
  • frunze proaspete de rozmarin
  • 3 linguri cu unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Frământă făina cu untul moale, sare, iaurtul, gălbenuşul şi apa călduţă. Dă la rece 20 de minute. întinde aluatul şi aşază-l în forme de brioşă unse cu unt. înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi coace, la foc moderat, vreo zece minute. Pasează brânza cu iaurtul şi usturoiul foarte fin, cu un blender.

Adaugă castraveţii în cubuleţe cât mai mici. Taie restul de legume în cubuleţe şi căleşte-le în unt – cu puţină sare. Umple tartele cu cremă de brânză, pune o linguriţă cu legume sotate şi decorează cu frunze de rozmarin.

Minitarte cu legume

Minitarte cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.