Minitarte mediteraneene
PrinteazaMinitarte mediteraneene din: faina, branza de vaci, praf de copt, lapte, ulei, sare, smantana, oua, branza de capra, spranghel, rosii.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 g branza cremoasa de vaci
- 1 plic cu praf de copt
- 6 linguri cu lapte
- 6 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu sare
pentru umplutura:
- 200 g smantana
- 2 oua
- 100 g branza de capra
- 6 fire de sparanghel
- 12 rosioare
Mod de preparare:
Freacă bine brânza cu sare. Toarnă treptat laptele şi uleiul. Incorporează făina amestecată cu praful de copt. Frământă până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Lasă-l să se odihnească 15-20 de minute.
Intinde aluatulîntr-o foaie, din care taie rotunduri de dimensiunea formelor în care pregăteşti minitartele. Aşază aluatul în formele unse cu unt şi tapetate cu făină şi înţeapă din loc în loc cu furculiţa.
Aşază roşioarele şi sparanghelul opărit. Toarnă smântână bătută bine cu ouăle şi brânza rasă. Lasă la cuptor, la foc moderat, cam 35-40 de minute.
Minitarte mediteraneene
Pofta buna!