Minitarte cu nuci pecan

Printeaza

Minitarte cu nuci pecan din: nuci pecan, branza de vaci, unt, faina, galbenus, zahar brun, sirop de artar si extract de vanilie.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 50g de nuci pecan
  • 50g brânză de vaci grasă
  • 50g de unt moale
  • 50g de făină, plus extra pentru presărat

pentru umplutura:

  • 85g de nuci pecan
  • 1 gălbenuş
  • 50g de zahăr brun
  • 2 linguri sirop de arţar
  • ½ linguriţă extract de vanilie
  • 1 lingură de unt, topit

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Pentru aluat, se râşnesc nucile pecan foarte fin, apoi se amestecă cu celelalte ingrediente şi cu un praf de sare, până când se încheagă coca.

Presară o suprafaţă cu puţină făină, apoi se formează 12 biluţe din aluat. Se întind cu degetele pe fundul şi pe pereţii celor 12 spaţii dintr-o tavă pentru brioşe. Lasă la frigider cât timp se face umplutura.

Se prăjesc nucile de pecan într-o tigaie fără ulei, 3-5 minute, până se rumenesc puţin şi încep să miroasă.

Se răcesc puţin, se păstrează 12 jumătăţi frumoase şi restul se toacă grosier.

Mixează restul ingredientelor pentru umplutură şi un vârf de sare, apoi se adaugă nucile tocate.

Se dau la cuptor minitartele 5 minute, apoi se scot. Dacă aluatul s-a umflat puţin, se presează uşor cu o linguriţă sau cu degetele. Se pun câte 1-2 linguriţe de umplutură în fiecare minitartă şi se decorează cu câte o jumătate întreagă de nucă.

Mai lasă la cuptor 15-20 minute sau până când crusta devine rumenă iar umplutura se leagă. Se lasă puţin la răcit în forme. Se servesc calde, simple sau cu frişcă bătută cu sirop de arţar.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.