Minitarte cu piersici şi bezea

Printeaza

O reteta de minitarte cu piersici si bezea din: unt, zahar pudra, faina, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, piersici, unt, miere, lichior de migdale, albusuri si zahar.

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 225 g faina
  • un praf sare
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

pentru umplutura:

  • 8-10 piersici
  • 50 g unt
  • o lingura miere
  • 2-3 lingurite lichior de migdale
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol si se amestecă împreună cu untul tăiat cubuleţe, cu sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat si zahărul pudră.

Se ffământă bine până se obţine un aluat vârtos. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la frigider maximum 60 de minute.

Piersicile se taie rondele si se călesc în untul amestecat cu mierea şi cu lichiorul de migda­le.

Se lasă maximum 15 minute, apoi se dau deoparte să se răcească treptat.

Se întinde aluatul, se taie şi se asază în forme. Tartele se coc la 150°C. Se scot şi se lasă să se răcească. Se umplu cu piersicile.

Se bat albuşurile cu zahărul şi se ornează, apoi se mai lasă 5 minute în cuptorul încins.

Minitarte cu piersici şi bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.