Minitarte cu portocale si prune
PrinteazaMinitarte cu portocale si prune din: faina, unt, ou, zeama de lamaie, apa, sare smantana, faina, ou, galbenus, zahar vanilat, sare, portocale, prune.
- 250 g faina
- 200 g unt
- 1 ou
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 linguri apa rece
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 250 ml smantana
- 170 g zahar
- 3 linguri faina
- 1 ou intreg
- 1 galbenus
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 praf de sare
- feliile de la 2 portocale
- 8 prune rupte in jumatati
Mod de preparare:
Intr-un castron amesteci făina cu sarea, adaugi untul şi frămânţi până când compoziţia devi ne n isi poasă. Adaugi oul bătut separat, apa şi zeama de lămâie. Frămânţi un aluat potrivit de tare şi laşi la frigider aproximativ 30 de minute.
Ungi formele de minitarte cu unt şi făină, întinzi foaie de aluat, înţepi din loc în loc. Repeţi operaţiunea până termini aluatul şi dai la cuptor, încins în prealabil, pentru 15 minute.
Separat mixezi smântână cu zahărul, făina, sarea, zahărul vanilat, gălbenuşul şi oul întreg, până când obţii o cremă. Pui câte o lingură de cremă în tarte, aşezi felii de portocală şi de prune şi dai la frigider. Serveşti rece.
Minitarte cu portocale si prune
Pofta buna!