Minitarte cu portocale si prune

Printeaza

Minitarte cu portocale si prune din: faina, unt, ou, zeama de lamaie, apa, sare smantana, faina, ou, galbenus, zahar vanilat, sare, portocale, prune.

Ingrediente:Minitarte_cu_portocale_si_prune

  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri apa rece
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 250 ml smantana
  • 170 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • feliile de la 2 portocale
  • 8 prune rupte in jumatati

 

Mod de preparare:

Intr-un castron amesteci fă­ina cu sarea, adaugi untul şi frămânţi până când compo­ziţia devi ne n isi poasă. Adaugi oul bătut separat, apa şi zea­ma de lămâie. Frămânţi un aluat potrivit de tare şi laşi la frigider aproximativ 30 de minute.

Ungi formele de minitarte cu unt şi făină, întinzi foa­ie de aluat, înţepi din loc în loc. Repeţi operaţiunea pâ­nă termini aluatul şi dai la cuptor, încins în prealabil, pentru 15 minute.

Separat mixezi smântână cu zahărul, făina, sarea, zahărul vanilat, gălbenuşul şi oul întreg, până când obţii o cremă. Pui câte o lingură de cremă în tarte, aşezi felii de portocală şi de prune şi dai la frigider. Serveşti rece.

Minitarte cu portocale si prune

Minitarte_cu_portocale_si_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.