Minitarte cu prune
PrinteazaMinitarte cu prune din: faina, unt, lapte, zahar, vanilie, prune.
Pentru blat:
- 250 g făină
- 50 g unt
- 250 g zahăr
- 2 linguri lapte
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 75 g zahăr
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 3 gălbenuşuri
- 20 g făină
- 100 g prune
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul rece. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, pui zahărul şi laptele şi continui să frămânţi până se omogenizează, înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împărţi aluatul în bucăţi, pe care le întinzi şi le aşezi în formele de minitarte, inclusiv pe margini.
Dai la cuptor până se rumenesc, apoi le laşi la răcit, înainte să le scoţi din forme.
Pentru crema, pui laptele pe foc şi când începe să clocotească adaugi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi făina. Amesteci până se îngroaşă crema, dai deoparte şi torni esenţa de vanilie.
Umpli minitartele cu cremă de vanilie răcită şi aşezi felii de prune.
Pofta buna!