Minitarte cu prune

Printeaza

Minitarte cu prune din: faina, unt, lapte, zahar, vanilie, prune.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 50 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri lapte

cremă:

  • 500 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3 gălbenuşuri
  • 20 g făină
  • 100 g prune

 

Mod de preparare:

Minitarte cu prune: Amesteci făina cu untul rece. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, pui zahărul şi laptele şi continui să frămânţi până se omogenizează, înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împărţi aluatul în bucăţi, pe care le întinzi şi le aşezi în formele de minitarte, inclusiv pe margini.

Dai la cuptor până se rumenesc, apoi le laşi la răcit, înainte să le scoţi din forme.

Pentru crema, pui laptele pe foc şi când începe să clocotească adaugi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi făina. Amesteci până se îngroaşă crema, dai deoparte şi torni esenţa de vanilie.

Umpli minitartele cu cremă de vanilie răcită şi aşezi felii de prune.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Miel Shish Kebab – Gust Autentic

din: carne de miel, ulei, suc de lamaie, usturoi, cumin, coriandru, paprika, piper, sare, ardei, ceapa, menta. Miel Shish Kebab este un clasic al bucătăriei orientale, un fel de mâncare plin de arome, care transformă orice întâlnire cu prietenii sau familia într-o ocazie specială. Carnea de miel, marinată și […]

Sorbet de Kiwi

din: kiwi, suc de lamaie, zahar, apa. Sorbetul este un desert răcoritor și ușor, ideal pentru a combate căldura zilelor toride de vară. Cu textura sa fină și gustul vibrant, acest sorbet nu numai că oferă o pauză delicioasă într-o zi caldă, dar este și o alternativă sănătoasă la deserturile tradiționale. Kiwi, […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.