Minitarte cu rosii si branza
PrinteazaMinitarte cu rosii si branza din: faina, unt, sare, ou, apa rece, branza telemea, rosii, sare, piper, ulei, cascaval.
pentru aluat:
- 375 g faina
- 135 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 4 lingurita apa rece
pentru umplutura:
- 300 g branza telemea
- 2-3 rosii
- sare
- piper
- 2 lingurite ulei
- 100 g cascaval
Mod de preparare:
Amesteci într-un vas făina şi sarea. Adaugi untul şi frămânţi până devine o compoziţie fărâmicioasă. Baţi oul cu 2 linguriţe de apă. Faci o gaură în mijlocul compoziţiei şi torni amestecul. Frămânţi până când aluatul devine omogen.
Dacă este nevoie, mai poţi turna două linguriţe de apă. Il mai frămânţi 5 minute şi apoi îl întinzi cu sucitorul. Impărţi aluatul în 4 părţi egale, le dai o formă rotundă şi te aşezi în formele de tartă în care ai pus hârtie pentru copt.
Indepărtezi excesul de aluat. înţepi cu o furculiţă pe toată suprafaţa. încingi cuptorul. Tai brânza bucăţi, roşiile felii subţiri şi razi caşcavalul. Aşezi bucăţile de brânză pe tarte, iar feliile de roşii deasupra. Torni puţin ulei peste umplutură şi asezonezi cu sare şi piper.
Presari caşcaval pe deasupra. Le dai la cuptor pentru 20-25 de minute, până când aluatul devine maroniu.
Minitarte cu rosii si branza
Pofta buna!