Minitarte cu rubarba, mure si smantana

Printeaza

Minitarte cu rubarba, mure si smantana din: făină, unt topit, oua, zahar pudra, sare, rubarba, mure, smantana, zahar, făină sau amidon.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 2 tije rubarbă
  • 200 g mure
  • 1 ou
  • 100 ml smântână
  • 80 g zahăr
  • 1 lingură făină sau amidon

 

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat pe care îl laşi la frigider cel puţin o oră, învelit în folie alimentară.

Intinzi aluatul, îl decu­pezi cu ajutorul unui vas rotund şi îl aşezi în formele de tartă.

Inţepi aluatul cu furculiţa şi adaugi rubarba şi mu­rele. Baţi oul cu smântână, zahăruhşi amidonul şi adaugi compoziţia peste fructe.

Introduci tartele în cuptorul preîncălzit la 180°C şi le coci 40-45 de minute, până se rumenesc frumos.

Le laşi să se ră­cească, apoi le serveşti.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.