Minitarte cu rubarba, mure si smantana
PrinteazaMinitarte cu rubarba, mure si smantana din: făină, unt topit, oua, zahar pudra, sare, rubarba, mure, smantana, zahar, făină sau amidon.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 125 g unt topit
- 1 ou
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 2 tije rubarbă
- 200 g mure
- 1 ou
- 100 ml smântână
- 80 g zahăr
- 1 lingură făină sau amidon
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat pe care îl laşi la frigider cel puţin o oră, învelit în folie alimentară.
Intinzi aluatul, îl decupezi cu ajutorul unui vas rotund şi îl aşezi în formele de tartă.
Inţepi aluatul cu furculiţa şi adaugi rubarba şi murele. Baţi oul cu smântână, zahăruhşi amidonul şi adaugi compoziţia peste fructe.
Introduci tartele în cuptorul preîncălzit la 180°C şi le coci 40-45 de minute, până se rumenesc frumos.
Le laşi să se răcească, apoi le serveşti.
Pofta buna!