Minitarte cu sparanghel, chilli si crab
PrinteazaMinitarte cu sparanghel, chilli si crab din: aluat de foitaj, unt, faina integrala, lapte, nucsoara, fulgi de chilli, sparanghel, crab, oua.
Ingrediente:
- 250 g aluat de foitaj
- 30 g unt
- 30 g făină integrală
- 300 ml lapte
- un praf de nucşoară ploaspăt răzuită
- un praf generos de fulgi de chilii
- 125 g sparanghel
- 100 g carne de crab, scursă de lichid
- 2 ouă, separate
Mod de preaprare:
Intinde aluatul într-o foaie pătrată de 25 cm. Taie în două şi pune foile una peste alta; rulează-le strâns şi apoi taie segmente de 2 cm grosime.
Intinde fiecare segment ca să obţii o foaie rotundă de circa 10 cm. Pune foile obtinute în forma de brioşe cu 12 bucăţi, înţeapă din loc în loc şi dă la rece.
Incinge cuptorul la 220°C. Pentru umplutură, topeşte untul şi prăjeşte făina 1 min. Stinge cu lapte, amestecă şi fierbe pentru a obţine un sos beşamel. Adaugă nucşoară şi praf de chilii.
Opăreşte sparanghelul 2 min şi apoi toacă bucăţi. Porţionează în forme. Combină sosul alb cu gălbenuşurile.
Bate albuşurile spumă şi adaugă-le în sos. Toarnă compoziţia în tarte şi dă forma la cuptor în tava de copt 20-25 min.
Minitarte cu sparanghel, chilli si crab
Pofta buna!
Arata foarte bine minitartele astea