Minitarte cu sunca, cascaval si rosii cherry
PrinteazaMinitarte cu sunca, cascaval si rosii cherry din: faina, lapte, zahar, unt, ulei, ou, drojdie uscata, sare, condimente pentru salată, prosciutto sau sunca presată, caşcaval afumat sau mozzarella, roşii cherry, masline.
Ingrediente:
- 370 g făină
- 230 ml lapte
- 1 lingură zahăr
- 40 g unt
- 100 ml ulei
- 1 ou
- 1 linguriţă drojdie uscată
- 1 praf de sare
- condimente pentru salată
Pentru topping:
- 150 g prosciutto sau sunca presată
- 100 g caşcaval afumat sau mozzarella
- 4-5 roşii cherry
- cateva masline
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu zahărul, sarea şi drojdia.
Torni laptele călduţ, la o temperatură suportabilă pentru mână şi amesteci încontinuu, apoi adaugi albuşul şi uleiul şi omogenizezi.
Frămânţi aluatul până obţii o bilă compactă, adăugând făină, dacă mai este nevoie ca să obţii un aluat potrivit de tare.
Laşi aluatul să crească înjr-un loc călduros, pentru aproximativ 30 de minute sau până când îşi dublează volumul.
Pe masa de lucru presărată cu făină, modelezi aluatul sub forma unui baton pe care îl împărţi în 8 părţi egale, întinzi fiecare bucată cu sucitorul, sub forma unor foi subţiri, pe care le ungi cu un strat fin de unt.
Le suprapui, presând uşor fiecare foaie. Laşi aluatul în repaus pentru 10 minute, după care îl întinzi până obţii un disc compact.
Cu o formă rotundă pentru fursecuri, decupezi mici discuri cu care tapetezi formele pentru brioşe, formând coşuleţe.
In mijlocul acestora pui şunca, roşiile, măslinele şi caşcavalul tăiate în cubuleţe.
Le ungi cu gălbenuşul diluat cu puţină apă şi le coci la foc mediu, 20-30 de minute, până când se rumenesc frumos deasupra.
Minitarte cu sunca, cascaval si rosii cherry
Pofta buna!