Minitarte cu ton, spanac si cascaval

Printeaza

Minitarte cu ton, spanac si cascaval din: faina, unt, oua, apa, sare, ton, spanac, ardei roşu, ceapa verde, caşcaval, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apă
  • sare

Pentru umplutură:

  • 2 conserve ton
  • 250 g spanac
  • 20 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 ardei roşu
  • 4 fire ceapă verde
  • 50 g caşcaval
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci într-un castron untul moale, la temperatura camerei, oul, făina, apa şi un vârf de cuţit de sare. Frămânţi până se formează un aluat omogen, pe care îl păstrezi 1/2 oră în frigider.

Pentru umplutură, cureţi spanacul, îl speli şi îl fierbi 5 minute în apă cu sare. îl scurgi şi îl toci mărunt. Cureţi ardeiul şi ceapa. Căleşti în unt ardeiul tăiat cubuleţe, ceapa tocată şi spanacul.

Presari sare şi piper după gust, adaugi tonul scurs şi fărâmiţat, oul bătut şi amesteci.

Tapetezi formele cu unt şi făină. întinzi aluatul şi îl decupezi cu ajutorul unui vas rotund, apoi îl aşezi în for­mele de tartă. Inţepi cu furculiţa aluatul de pe baza forme­lor şi adaugi compoziţia răcită.

Introduci tartele în cuptorul preîncălzit, pentru circa 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

Scoţi tartele coapte, presari caşcavalul ras şi reintroduci minitartele în cuptor, până se topeşte caşcavalul. Le scoţi din forme după ce s-au răcit şi le poţi servi ime­diat.

Minitarte cu ton, spanac si cascaval

Minitarte_cu_ton_spanac_si_cascaval

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.