Minitarte cu ton, spanac si cascaval
PrinteazaMinitarte cu ton, spanac si cascaval din: faina, unt, oua, apa, sare, ton, spanac, ardei roşu, ceapa verde, caşcaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 ou
- 6 linguri apă
- sare
Pentru umplutură:
- 2 conserve ton
- 250 g spanac
- 20 g unt
- 1 ou
- 1/2 ardei roşu
- 4 fire ceapă verde
- 50 g caşcaval
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci într-un castron untul moale, la temperatura camerei, oul, făina, apa şi un vârf de cuţit de sare. Frămânţi până se formează un aluat omogen, pe care îl păstrezi 1/2 oră în frigider.
Pentru umplutură, cureţi spanacul, îl speli şi îl fierbi 5 minute în apă cu sare. îl scurgi şi îl toci mărunt. Cureţi ardeiul şi ceapa. Căleşti în unt ardeiul tăiat cubuleţe, ceapa tocată şi spanacul.
Presari sare şi piper după gust, adaugi tonul scurs şi fărâmiţat, oul bătut şi amesteci.
Tapetezi formele cu unt şi făină. întinzi aluatul şi îl decupezi cu ajutorul unui vas rotund, apoi îl aşezi în formele de tartă. Inţepi cu furculiţa aluatul de pe baza formelor şi adaugi compoziţia răcită.
Introduci tartele în cuptorul preîncălzit, pentru circa 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.
Scoţi tartele coapte, presari caşcavalul ras şi reintroduci minitartele în cuptor, până se topeşte caşcavalul. Le scoţi din forme după ce s-au răcit şi le poţi servi imediat.
Minitarte cu ton, spanac si cascaval
Pofta buna!