Minitarte vanilate
PrinteazaO reteta de minitarte vanilate din: capsune, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, galbenusuri, zahar fin, lapte si esenta de vanilie.
- 200-300 g capsune
pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri cu ulei
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- coaja de lamaie
- sare
pentru crema:
- 3 galbenusuri
- 200 g zahar fin
- 200 ml lapte
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu ulei (la temperatura camerei) până obţii o maioneza fina. Separat, bate albusurile cu un praf de sare pana stau bat. Adauga in ploaie zaharul fin si zaharul vanilat si bate in continuare albusurile.
Pune cate o lingura cu maioneza de galbenusuri si incorporeaza cu o lingura de lemn faina proaspat vernuta si coaja rasa de lamaie dupa gust.
Unge cu unt formele de tarte si tapeteaza-le cu faina. Toarna compozitia si pune formele intr-o tava mai mare. Da-o la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana trece testul scobitorii (daca iese curata din aluatul intepat, blatul este copt).
Lasa sa se racoreasca in forme si abia apoi scoate minitartele pe un gratar. Pune la baie de abri ingredientele pentru crema, mai putin vanilie.
Cand crema incepe sa se ingroase si nu se mai simte gustul de faina, ia de pe foc, amesteca pana se racoreste, apoi aromatizezi cu vanilie dupa gust.
Pune o lingura cu crema pe fiecare minitarta si decoreaza cu sferturi de capsune proaspete. Pentru un plus de fantezie, presara bobite de ciocolata (sau rasa pur si simplu). Da la rece minim 2-3 ore inainte de a le servi, alaturi de un vin alb dulce si rece.
Minitarte vanilate
Pofta buna!