Minitarte cu vanilie si nuca de cocos
PrinteazaMinitarte cu vanilie si nuca de cocos din: făină, unt, oua, zeama de lamaie, apa rece, sare, lapte, amidon, păstaie vanilie, frişcă lichidă, zahăr, fulgi nucă de cocos.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 200 g unt
- 1 ou
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
- 2 linguri apă rece
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 cană lapte
- 3 gălbenuşuri
- 12 linguri amidon
- 2 linguri zahăr brun
- 1 păstaie vanilie
Ingrediente pentru ornat:
- 1200 ml frişcă lichidă
- 1 lingură zahăr
- 100 g fulgi nucă de cocos
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteci făirra cu sarea, adaugi untul şi frămânţi- până când compoziţia devine nisipoasă.
Adaugi oul bătut separat, apa şi zeama de lămâie. Frămânţi un aluat potrivit de tare şi laşi la frigider aproximativ 30 de minute.
Ungi formele de minitarte cu unt şi făină, întinzi în fiecare formă aluat şi înţepi din loc în loc.
Repeţi operaţiunea până termini- aluatul şi dai la cuptor, încins în prealabil, 15 minute. Amesteci cele 3 gălbenuşuri cu amidonul.
Pui pe foc laptele împreună cu zahărul şi cu seminţele păstăii de vanilie.
Când laptele este gata să clocotească, îl dai deoparte şi iei din el 2-3 linguri pe care le torni peste gălbenuşuri, amestecând energic, apoi îl încorporezi pe tot, în fir subţire.
Aşezi vasul din nou la foc mediu şi amesteci până când se îngroaşă. Dai deoparte şi îl laşi la rece.
Pui câte o lingură de cremă în fiecare tartă şi dai la frigider.
Baţi frişcaîmpreună cu zahărul şi pui peste cremă în fiecare mini- tartă. Presari fulgi de nucă de cocos pe deasupra. 4Serveşti rece.
Minitarte cu vanilie si nuca de cocos
Pofta buna!