Minitarte cu brânză Roquefort din: aluat pentru foitaj, branza roquefort, iaurt, oua, nuci, ciuperci, gris, praf de copt, usturoi, ardei capia, ceapa, sare, piper alb, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 200 g brânză Roquefort 100 g iaurt 2-3 ouă 50 g nuci mărunțite 300 g ciuperci tăiate felii 5 linguri griș 1 vârf […]
Minitarte cu vinete, dovlecel si ardei
PrinteazaMinitarte cu vinete, dovlecel si ardei din: aluat foitaj, ou, vânătă, dovlecel, ardei gras roşu, ardei gras galben, roşii cherry, ceapă roşie, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de măsline, piper macinat, sare.
Ingrediente:
- 300 g aluat foitaj
- 1 ou
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 4 roşii cherry
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- rozmarin
- cimbru
- ulei de măsline
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Intinde aluatul pe masa înfăinată şi decupează discuri pe dimensiunea formelor de copt.
Pune-le în formele de minitarte, acoperă-le cu o folie şi cu boabe de fasole sau orez şi dă-le la cuptor un sfert de oră.
Indepărtează boabele şi folia, unge aluatul cu ou bătut şi mai dă la cuptor alte 10 minute, între timp, spală legumele si feliază vânătă, dovlecelul şi ardeii.
Taie roşiile în jgmătăfi, ceapa în opt, usturoiul felii subţiri şi rumeneşte-le în uleiul de măsline.
Presară la final rozmarin, cimbru, sare şi piper după gust.
Umple minitartele cu amestecul de legume şi, opţional, rade brânză deasupra. Serveşte-le imediat.
Minitarte cu vinete, dovlecel si ardei
Pofta buna!
poate iti place si:
Minitarte cu brânză Roquefort
Pofta buna!