Minitarte cu zmeura

Printeaza

O reteta de minitarte cu zmeura din: zmeura, budinca de vanilie, lapte, faina, unt, iaurt, apa, galbenus si sare.

Ingrediente:

  • 200 g zmeura
  • 1 plic cu praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt 85% grasime
  • 2 linguri cu iaurt gras
  • 2 linguri cu apa calduta
  • 1 galbenus
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu untul tăiat în cubuleţe şi sare. încorporează iaurtul, gălbenuşul şi apa călduţă. Acoperă aluatul şi lasă-l la rece 20 de minute, întinde aluatul, taie din el discuri şi aşază-leîn forme mici. înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi coace-le la cuptor vreo zece minute.

După ce s-au răcorit, umple-le cu budinca pre­gătită conform instrucţiunilor de pe plic. Aşază deasupra fructe şi pudrează-le cu zahăr. Serveşte minitartele după ce au stat la rece o oră.

Minitarte cu zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.