Minitort cu coacăze

Printeaza

Minitort cu coacăze

Minitort cu coacăze

Ingrediente:

  • un kg biscuiţi rotunzi
  • 150 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • cacao
  • esenţă de rom
  • 50 g muguri de pin
  • sos de vanilie
  • topping de căpşuni
  • 200 g coacăze
  • alune
  • zahăr vanilinat
  • coajă de portocală
  • mentă
  • cafea instant

Preparare:

lntr-o cratiţă se pun la fiert 300 ml lapte dulce, zahărul tos şi două linguri de cacao. Când a început să fiarbă laptele, se adaugă untul tăiat în cubuleţe şi ciocolata rasă. Se fierbe totul timp de 15 minute, se toarnă într-un vas de porţelan şi se lasă la răcit.

Când s-a răcit suficient, se adaugă esenţa de rom, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi o lingură de coajă de portocală rasă.Se introduce la rece şi se lasă o oră. Se mixează ca să devină spumoasă, se umplu biscuiţii cu cremă şi se suprapun.

Se aşază pe un platou, se acoperă cu o folie de plastic şi se introduc la rece cel puţin 45 de minute. Se servesc cu sos de vanilie, coacăze şi topping de căpşuni. Se presară alune sfărâmate, muguri de pin şi mentă tocată.

Minitort cu coacăze.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. In desert foarte gustos. Recomand sa incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.