Minitort cu crema de caise
PrinteazaMinitort cu crema de caise din: caise, foitaj, branza de vaci, frisca, unt, zahar, galbenus, migdale, esenta de vanilie, amidon, menta, compot de caise.
- 500 g caise
- un pachet de foitaj
- 300 g brânză de vaci
- 150 ml frişcă
- 40 g unt
- 60 g zahăr tos
- zahăr brun
- un gălbenaş
- esenţă de vanilie
- 50 g migdale
- o lingură de amidon
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- mentă
- compot de caise
Mod de preparare:
Foitajul dezgheţat se taie în bastonaşe. Se crestează cu un cuţit forme diferite, se presară zahăr brun şi se aşază în tava unsă cu unt. Se coc la foc mediu. Jumătate din cantitatea de caise se pasează.
Se pun la bain-marie zahărul tos, untul, gălbenuşul, două linguriţe de esenţă de vanilie, caisele pasate şi amidonul dizolvat. Se fierbe până când s-a îngroşat.
Când s-a răcit se încorporează brânza de vaci şi frişca. Se presară zahăr vanilinat, migdale şi imentă tocată. Se serveşte rece, cu compot de caise.
Poftă bună!