Minitort cu crema de kiwi
PrinteazaMinitort cu crema de kiwi din: suc de lamaie, amidon, unt, zahar pudra, frisca, zahar, gelatina, kiwi, piscoturi, zahar vanilinat, ciocolata alba, suc de portocale.
- 200 ml suc de lamaie
- o lingura cu amidon
- 20 g unt
- 50 g zahar pudra
- 750 ml frisca
- 150 g zahar
- 10 g gelatina alimentara
- 8 kiwi
- 300 g piscoturi
- doua pliculete zahar vanilinat
- 50 g ciocolata alba
- 250 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune la fiert la bain-marie sucul de lamaie, amidonul si zaharul pudra. Se fierb pana se ingroasa, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Se adauga untul, se mai fierbe cinci minute, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
Separat se mixeaza frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat pana se intareste. Se adauga crema fiarta si racita, gelatina topita la bain-marie, patru kiwi curatate de coaja, tocate marunt sau pasate si se mixeaza pana la omogenizare. Se trec piscoturile rapid prin sucul de portocale, ca sa nu se inmoaie prea tare, se asaza in picioare in forme rotunde tapetate cu folie de plastic si se pune in mijloc putina crema.
Se presara ciocolata alba tocata marunt, se toarna restul de crema, se acopera cu folie alimentara si se introduc la rece pentru minimum trei ore. Dupa ce s-au intarit se scot din forme, se asaza deasupra felii de kiwi si se servesc imediat.
Minitort cu crema de kiwi
Pofta buna!