Minitort cu nuci
PrinteazaMinitort cu nuci din: oua, sare, zahar, unt, faina, miez de nuca, zahar, sare, unt, whiskey.
Ingrediente:
aluat:
- 5 oua
- sare
- 115 g zahar
- 60 g unt
- 100 g faina
- 75 g miez de nuca macinat
crema:
- 2 oua
- 50 g zahar
- 1 praf de sare
- 125 g unt
- 4 linguri whiskey
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile cu un praf de sare. Puneţi gălbenuşurile şi zahărul într-un castron şi bateţi-le cu mixerul. Topiţi untul. Cerneţi făina şi adăugaţi-o peste gălbenuşurile spumă.
Adăugaţi şi miezul de nucă măcinat şi albuşurile spumă, apoi cu mixerul amestecaţi-le bine cu untul.Tapetaţi o formă rotundă (0 26 cm) cu hârtie pentru copt şi turnaţi amestecul de mai sus. Coaceţi-140-45 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească pe un fund de bucătărie.
Pentru cremă puneţi ouăle într-un castron. Turnaţi încet zahărul şi sarea şi amestecaţi-le bine la o baie de aburi cca. 4 minute. Puneţi untul într-un al doilea castron şi bateţi-l cca. 15 minute. Adăugaţi crema de ouă răcită la temperatura camerei. La final adăugaţi whiskey.
Secţionaţi blatul în două. întindeţi jumătate din cremă peste partea de jos, aşezaţi al doilea blat, apoi restul de cremă şi ornaţi tortul cu jumătăţi de nuci.
Minitort cu nuci
Pofta buna!