Minitort cu zmeura
PrinteazaO reteta delicioasa de minitort cu: zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat, lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb.
- 500 g zmeura
- 200 g zahar
- 200 ml lapte
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lamaie
- 100 g frisca
Ingrediente blat:
- 150g biscuiti simpli
- 50g unt
- 1 lingura cu vin alb
Mod de preparare:
Topeşte untul la foc mic. Opreşte focul, după care adaugă vinul şi biscuiţii zdrobiţi. Amestecă până când biscuiţii absorb tot untul şi tape- tează fundul unei forme cu marginea
detaşabilă. Lasă la rece 30 de minute. între timp, trece zmeura printr-o sită foarte deasă şi adaugă sucui de la o lămâie.
Separat, fierbe laptele cu zahărul şi zahărul vanilat. Lasă să se răcească, după care încorporează frişca şi piureul de zmeură. Crema astfel obţinută întinde-o uniform peste blatul de biscuiţi. Lasă la rece cel puţin 3-4 ore. Decorează cu frişca bătută cu puţină zmeura.
Pofta buna!