Minitort cu zmeura

Printeaza

O reteta delicioasa de minitort cu: zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat, lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb.

Ingrediente:Minitort_cu_zmeura

  • 500 g zmeura
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 100 g frisca

Ingrediente blat:

  • 150g biscuiti simpli
  • 50g unt
  • 1 lingura cu vin alb

 

Mod de preparare:

Topeşte untul la foc mic. Opreşte focul, după care adaugă vinul şi biscuiţii zdrobiţi. Amestecă până când biscuiţii absorb tot untul şi tape- tează fundul unei forme cu marginea

detaşabilă. Lasă la rece 30 de minute. între timp, trece zmeura printr-o sită foarte deasă şi adaugă sucui de la o lămâie.

Separat, fierbe laptele cu zahărul şi zahărul vanilat. Lasă să se răcească, după care încorporează frişca şi piureul de zmeură. Crema astfel obţinută întinde-o uniform peste blatul de biscuiţi. Lasă la rece cel puţin 3-4 ore. Decorează cu frişca bătută cu puţină zmeura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.