Minitort cu foi de clatite
PrinteazaMinitort cu foi de clatite din: lapte, apa minerala, ulei, oua, fiana, arome, mere verzi, batoane de scortisoara, ghimbir, zahar si esenta de vanilie.
Ingrediente:
pentru clatite:
- 1/2 lapte
- 1 cana apa minerala
- 2-3 linguri de ulei
- 2 oua
- faina
- ulei pentru copt
- arome
pentru umplutura:
- 10 mere verzi cu coaja tare
- 1-2 batoane de scortisoara
- ghimbir ras
- 250 ml apa
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pnetru aluat, torni apa minerala si laptele intr-un bol, presari un praf de sare, adaugi faina in ploaie.
Amesteci, apoi pui cele 2-3 linguri de ulei, ouale batute separat si amesteci continuu pana cand aluatul devine curgator, mai putin dens decat cel de pandispan.
Adaugi aromele si dai la frigider 15 minute. Coci clatitele si le lasi deoparte.
Pui vasul la foc moderat si amesteci incontinuu pana cand se patrund.
Cand devin moi, le dai deoparte si le pisezi cu telul. Fierbi apa cu restul de zahar pana se ingroasa siropul. Iei de pe foc si adaugi esenta de vanilie.
Speli şi cureţi merele de coajă (opţional, sunt mult mai sănătoase şi gustoase cu coajă), apoi le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă.
Ghimbirul, după ce l-ai spălat, îl cureţi de coajă. Dai pe răzătoarea mică şi îl adaugi peste merele din cratiţă împreună cu batoanele de scorţişoară şi cu două linguri de zahăr.
Imbraci o formă de cozonac cu foile de clătite, umpli cu amestecul de mere pasate şi împătureşti cu marginile clătitelor.
Dai la cuptor până când se rumeneşte puţin deasupra. Cu 10 minute înainte de a închide focul, torni siropul în tavă.
Laşi desertul în formă până se răceşte. Răstorni pe un platou şi ornezi cu felii de mere.
Minitort cu foi de clatite
Pofta buna!