Minitort cu inghetata de nuci
PrinteazaMinitort cu inghetata de nuci din: oua, zahar, faina, cacao, ulei, nuci, frisca, ciocolata, lapte.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 100 g nuci măcinate
- 250 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 125 g zahăr pudră
- 150 ml frişcă
- 180 g ciocolată neagră
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Minitort cu inghetata de nuci: Pentru blat, se mixează ouăle cu un praf de sare şi zahărul. Se înglobează uleiul, urmat de făina amestecată cu cacao. Se toarnă într-o formă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt.
Se coace şi se lasă să se răcească. Apoi se decupează cercuri cu un inel.
Pentru îngheţată, se opăresc nucile cu lapte clocotit, într-o crăticioară cu fund gros, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă nucile. Se pune crăticioara la foc mic, amestecând până se îngroaşă.
Se lasă să se răcească şi se înglobează frişca bătută şi 80 g ciocolată rasă. Se dă la congelator.
Se montează tortuleţele în inele metalice: se alternează discuri de blat şi îngheţată.
Se glazurează cu ciocolată topită.
Pofta buna!