Minitort cu nuca de cocos
PrinteazaMinitort cu nuca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos, faina, praf de copt, lapte, unt, lamaie, mascarpone, mure, afine.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 albuşuri
- 250 g zahăr
- 150 g nucă de cocos
- 5 linguri făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- zeamă de lămâie
Pentru cremă de vanilie:
- 7 gălbenuşuri
- 7 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 400 ml lapte
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
- 200 g unt
- coaja rasă de la o lămâie
Pentru cremă de fructe:
- 250 g mascarpone
- 300 g brânză dulce de vaci
- 100 g afine
- 100 g mure
Mod de preparare Minitort cu nuca de cocos:
Pentru blat, se bat spumă albuşurile, adăugând treptat zahărul. Se pune apoi nuca de cocos, făina şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.
Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20 minute.
Pentru crema de vanilie, gălbenuşurile se freacă cu zahărul, făina, laptele şi vanilia, apoi se fierb pe baie de aburi.
Când compoziţia se răceşte, se înglobează untul.
Pentru crema de fructe se amestecă brânza de vaci cu mascarpone; se adaugă fructele pasate.
Se decupează blaturile pentru minitorturi şi se aşază crema de afine în cerc, pe marginea blaturilor.
Mijlocul se umple cu afine şi mure, apoi se întinde peste fructe crema de vanilie. Se ornează cu fructe.
Pofta buna!