Minitort cu nuca de cocos

Printeaza

Minitort cu nuca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos, faina, praf de copt, lapte, unt, lamaie, mascarpone, mure, afine.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 7 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 150 g nucă de cocos
  • 5 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • zeamă de lămâie

Pentru cremă de vanilie:

  • 7 gălbenuşuri
  • 7 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 200 g unt
  • coaja rasă de la o lămâie

Pentru cremă de fructe:

  • 250 g mascarpone
  • 300 g brânză dulce de vaci
  • 100 g afine
  • 100 g mure

 

Mod de preparare Minitort cu nuca de cocos:

Pentru blat, se bat spumă albuşurile, adăugând treptat zahărul. Se pune apoi nuca de cocos, făina şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.

Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20 minute.

Pentru crema de vanilie, gălbenuşurile se freacă cu zahărul, făina, laptele şi vanilia, apoi se fierb pe baie de aburi.

Când compoziţia se răceşte, se înglobează untul.

Pentru crema de fructe se amestecă brânza de vaci cu mascarpone; se adaugă fructele pasate.

Se decupează blaturile pentru minitorturi şi se aşază crema de afine în cerc, pe marginea blaturilor.

Mijlocul se umple cu afine şi mure, apoi se întinde peste fructe crema de vanilie. Se ornează cu fructe.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.