Minitort cu zmeura
PrinteazaO reteta gustoasa de minitort cu: zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat, lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb.
- 500 g zmeura
- 200g zahar
- 200ml lapte
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lamaie
- 100g frisca
Ingrediente blat:
- 150g biscuiti simpli
- 50g unt
- 1 lingura vin alb
Mod de preparare:
Topeşte untul la foc mic. Opreşte focul, după care adaugă vinul şi biscuiţii zdrobiţi. Amestecă până când biscuiţii absorb tot untul şi tapetează fundul unei forme cu marginea detaşabilă.
Lasă la rece 30 de minute. Intre timp, trece zmeura printr-o sită foarte deasă şi adaugă sucui de la o lămâie. Separat, fierbe laptele cu zahărul şi zahărul vanilat. Lasă să se răcească, după care încorporează frişca şi piureul de zmeură.
Crema astfel obţinută întinde-o uniform peste blatul de biscuiţi. Lasă la rece cel puţin 3-4 ore. Decorează cu frişca.
Minitort cu zmeura
Pofta buna!