Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta
PrinteazaMinitortulete cu fructe uscate si crema de menta din: curmale, nuci, indulcitor, cacao, unt de cacao, caju, seminte de dovleac, menta, ulei de cocos.
- 100 g curmale fără sâmburi
- 100 g nuci
- 1 linguriţă îndulcitor natural din extract de stevie
- 1 linguriţă cacao
- 1 linguriţă unt de cacao
Ingrediente pentru crema de mentă:
- 100 g caju
- 50 g seminţe de dovleac
- mentă proaspătă
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri îndulcitor natural din extract de stevie
Ingrediente pentru decor:
- 30 g cacao
- 30 g unt cacao
- 3 linguriţe indulcitor natural din extract de stevie
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul, intr-un robot mărunţeşti nucile si curmalele, până devin făină. Adaugi cacao, untul de cacao topit la 40°C, îndulcitorul şi continui procesarea, până când obţii un amestec uşor lipicios. Aşezi amestecul obţinut în formele de inox şi le dai la frigider.
Pregăteşti crema de mentă, caju-ul şi seminţele de dovleac le pui la hidratat timp de 4-5 ore. Le scurgi din apă, le clăteşti de mai multe ori în apă rece, apoi le procesezi în robot. Adaugi frunzele de mentă proaspătă, îndulcitorul natural, uleiul de cocos şi continui procesarea. Crema obţinută o adaugi peste blat şi dai la congelator.
Pregăteşti ciocolata pentru decor, praful de cacao îl amesteci cu indulcitorul, apoi adaugi untul de cacao topit şi amesteci.
Torni glazura obţinută peste minitortuleţe, care au fost scoase din congelator cu cel puţin o oră mai devreme, decorezi cu ciocolată rasă şi cu frunze de mentă.
Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta
Pofta buna!