Minitorturi cu blat de cacao
PrinteazaMinitorturi cu blat de cacao din: faina, zahar, cacao, praf de copt, ulei, lapte, oua, sare, frisca, ciocolata, rom, vanilie, alune.
Pentru miniblaturi:
- 110 g făină
- 100 g zahăr
- 30 g cacao
- 8 g praf de copt
- 30 ml ulei
- 80 ml lapte
- 2 ouă
- un praf de sare
Pentru cremă:
- 400 ml frişca
- 400 g ciocolată amăruie
- 1 esenţă de rom (fiolă)
Pentru sirop:
- 250 g zahăr
- 500 ml apă
- 1/2 baton de vanilie sau zahăr vanilat
Pentru decor:
- alune glazurate
- puţină cremă
Mod de preparare:
Pentru crema, pui ciocolata într-un vas şi o topeşti timp de 1 minut la cuptorul cu microunde.
Incălzeşti frişca într-un vas pe foc, apoi o torni peste ciocolata topită.
Dai la rece amestecul pentru circa 30 de minute, după care adaugi esenţa de rom şi baţi totul cu mixerul la viteză redusă, până obţii o cremă fină.
Pentru bla, intr-un vas amesteci ouăle împreună cu laptele şi uleiul, iar într-un alt vas cerni făina, 30 g cacao şi praful de copt
. Adaugi zahărul şi praful de sare şi amesteci bine ingredientele.
Răstorni compoziţia de lichide, adică cea formată din ouă, lapte şi ulei, în vasul în care ai ingredientele uscate şi amesteci bine cu o lingură de lemn, până vei obţine o compoziţie omogenă.
In formele de muffins, pui circa 3/4 din compoziţie şi introduci formele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 20 de minute.
După acest timp, laşi miniblaturile să se răcească bine şi le tai pe jumătate.
Faci un sirop din zahăr, apă şi 1/2 baton vanilie şi însiropezi miniblaturile.
Le umpli cu o parte din cremă, apoi le decorezi cu restul de cremă şi cu alune glazurate.
Minitorturi cu blat de cacao
Pofta buna!