Minitorturi cu sunca

Printeaza

Minitorturi cu sunca din: spanac, slaninuta afumata, oua, ceapa verde, alune, otet, suc de mere, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Minitorturi cu sunca

  • 500 g spanac
  • 200 g slăninuţă afumată
  • 2 ouă fierte tari
  • 2 fire ceapă verde
  • 100 g alune decojite
  • 3 linguri oţet
  • 2 linguri suc de mere
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa rondele.

Se taie slăninuţă felii subţiri şi se topeşte puţin în tigaie. Se scot feliile şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.

Se prăjesc alunele fără adaos de grăsime. Se lasă să se răcească, se pisează şi se amestecă într-un castron cu oţet, suc de mere şi ulei. Se sărează şi se piperează.

Se opăresc frunzele de spanac şi se lasă la scurs.

Se taie fâşii subţiri, ca tăiţeii. Se curăţă de coajă ouăle fierte şi se taie în două. Se lasă gălbenuşurile întregi, iar albuşurile se toacă mărunt şi se înglobează în sos.

Se asamblează minitortu-rile: se aşază pe farfurie un pat de slăninuţă, apoi legume şi din nou slăninuţă, în straturi succesive. Se aşază deasupra gălbenuşurile.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.