Minitorturi cu sunca
PrinteazaMinitorturi cu sunca din: spanac, slaninuta afumata, oua, ceapa verde, alune, otet, suc de mere, ulei, sare, piper.
- 500 g spanac
- 200 g slăninuţă afumată
- 2 ouă fierte tari
- 2 fire ceapă verde
- 100 g alune decojite
- 3 linguri oţet
- 2 linguri suc de mere
- 4 linguri ulei
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se taie ceapa rondele.
Se taie slăninuţă felii subţiri şi se topeşte puţin în tigaie. Se scot feliile şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se prăjesc alunele fără adaos de grăsime. Se lasă să se răcească, se pisează şi se amestecă într-un castron cu oţet, suc de mere şi ulei. Se sărează şi se piperează.
Se opăresc frunzele de spanac şi se lasă la scurs.
Se taie fâşii subţiri, ca tăiţeii. Se curăţă de coajă ouăle fierte şi se taie în două. Se lasă gălbenuşurile întregi, iar albuşurile se toacă mărunt şi se înglobează în sos.
Se asamblează minitortu-rile: se aşază pe farfurie un pat de slăninuţă, apoi legume şi din nou slăninuţă, în straturi succesive. Se aşază deasupra gălbenuşurile.
Pofta buna!