Minuturi cu măsline

Printeaza

Minuturi cu măsline

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 80 g unt
  • 100 g brânză telemea
  • 100 g măsline feliate
  • 15 g drojdie
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper
  • două crenguţe de cimbru
  • două linguri de seminţe de susan
  • caşcaval
  • brânză cu mucegai

Preparare:

Crenguţele de cimbru se spală, se şterg cu un şervet şi se toacă mărunt. Brânza telemea se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un castron.

Se adaugă măslinele feliate, cimbrul şi două ouă. Se condimentează cu sare şi piper, se acoperă cu un capac şi se lasă deoparte timp de cinci minute.

Drojdia se dizolvă în laptele dulce, se adaugă untul topit şi răcit şi amestecul de brânză. Se toarnă peste 350 g făină şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă şi se lasă să dospească timp de 30 de minute.

Din aluat se întinde o foaie, se decupează forme cu un pahar şi se mai lasă la dospit timp de zece minute, acoperite cu un şervet.

Se aşază într-o tavă tapetată cu făină, se ung cu oul rămas şi se presară seminţe de susan. Se coc timp de 20-25 de minute la foc mediu, apoi se servesc.

Telemeaua se poate înlocui cu caşcaval sau brânză cu mucegai.

Minuturi cu măsline

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.