Minuturi cu rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de minuturi cu rozmarin din: apa, sare, unt , oua, faina, rozmarin, branza de vaci, cascaval, sare, piper, migdale si alune.
- 250 ml apă
- un sfert de linguriţă de sare
- 60 g unt
- 4 ouă
- 250 g făină
- o lingură de rozmarin tocat
- 200 g brânză de vaci
- 200 g caşcaval
- sare
- piper
- migdale
- alune
Mod de preparare:
Apa, untul şi sarea se pun la fiert într-o oală. Când au început să clocotească se adaugă toată făina şi se amestecă cu o lingură ca să nu facă cocoloaşe.
Se lasă pe foc încă două minute, se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Când compoziţia este călduţă, se adaugă pe rând ouăle, mixând bine după fiecare.
Se toarnă aluatul într-un pistol pentru fursecuri sau într-o pungă cu colţul tăiat, se toarnă forme diferite pe o tavă tapetată cu hartie de copt si se introduc la cuptor.
Se coc la foc potrivit pana ce aluatul a crescut suficient si a capatat o culoare aurie. Se scot din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se taie în jumătăţi.
Intr-un castron se amestecă brânza de vaci, caşcavalul ras, rozmarinul tocat, sare şi piper după gust.
Se umplu cojile de aluat cu cremă, se unesc două câte două şi se introduc la rece pentru 30 de minute. La cremă se mai pot adăuga migdale sau alune tocate mărunt.
Minuturi cu rozmarin
Pofta buna!