Carne de mistret cu fructe din: carne de mistret, visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin […]
Mistretul salbatic
PrinteazaMistreţul sălbatic şi-a câştigat respectul vânătorilor datorită colţilor înfricoşători, dar şi vitezei impresionante cu care aleargă.
Imagini înfăţişând mistreţi pot fi văzute pe instrumente celtice de bronz, dar şi în picturile medievale, în tapiseriile din perioada Renaşterii şi în miniaturile asiatice care înfăţişează scene de vânătoare.
Mistreţul a devenit un animal ritualic celebrat cu prilejul diferitelor sărbători. Există două colegii universitare din Anglia care organizează spectacole de Crăciun în cadrul cărora împodobesc un cap de mistreţ.
Sărbătoarea tradiţională care se ţine la Queen’s College din Oxford are o vechime impresionantă, datând din anul 1340, pe când cea de la Colegiul St. John din Cambridge datează din 1604.
Există în toată lumea sărbători şi festivaluri în cadrul cărora se celebrează mistreţul. Colţii sunt acoperiţi cu aur, capul este împodobit cu ghirlande de ramuri verzi, de dafin sau rozmarin, iar în gură se pune o portocală aurie.
De regulă, capul mistreţului nu se mănâncă, dar există câteva părţi din cap care sunt foarte apreciate, cum sunt limba şi fălcile. Din restul capului se poate face un fel de tobă, care este excelentă iarna.
Mistretul salbatic
poate te intereseaza si:
Carne de mistret cu fructe
Sarmale cu carne de vanat (mistret)
Sarmale cu carne de vanat (mistret) din: carne de mistret, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza. Ingrediente: 2 kg carne de mistreţ 1 ceaşcă mare cu orez 2 cepe I ceaşcă mare cu ulei 2 linguri cu cimbru sare piper măcinat 1 cană cu suc de roşii 1 cană cu […]
Pofta buna!