Mititei cu carne de vita
PrinteazaMititei cu carne de vita din: carne de vaca, seu de vaca, piper, chimen, bicarbonat, usturoi, sare.
- 1 kg carne de vacă de la gât
- 200 g seu de vacă
- câte un vârf de cuţit de piper
- chimen
- bicarbonat
- 1 căpăţână de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Se trec de trei ori prin maşina de tocat carnea împreună cu grăsimea. Se sărează cât trebuie şi se lasă să stea 2-3 ore la gheaţă.
Se adaugă un praf de piper şi puţin chimen pisat fin şi un vârf de cuţit de bicarbonat. Se face separat un mujdei de usturoi cu puţină zeamă de came, se strecoară şi se adaugă în tocătură atât cât trebuie.
Se pune la maşina de tocat tubul de tablă prin care se umplu maţele pentru cârnaţi. Se dă tocătura încă o dată prin maşină şi, pe măsură ce iese cârnatul din tub, se taie de mărimea mititeilor.
În lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantităţi egale din tocătură şi, cu mâinile udate în apă, se formează cârnăciori de aceeaşi mărime, care se aşază pe o scândură.
Se frig la grătar, la foc iute. În timpul cât se frig, se ung cu o pană muiată în zeamă de carne.
Mititei cu carne de vita
Pofta buna!
Cam greu sa iasa mititeii de casa ca cei din comert. O sa incerc totusi.