Mititei cu cimbru si ou

Printeaza

Mititei cu cimbru si ou din: carne de vită fară os, ouă, sare, cimbru praf, unt, sifon.

Mititei cu cimbru si ou

Ingrediente:

  • 4,6 kg carne de vită fară os
  • 10 ouă
  • 100 g sare
  • 25 g cimbru praf
  • 100 g unt
  • 200 ml sifon

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie în bucăţi mari, i se dă sare şi praf de cimbru şi se trece âe două ori prin-maşina de tocat cu sită deasă.

Se adaugă apoi untul crud şi ouâle, se frământă bine şi se bate pe masă sau pe blatul de cocă, circa 15 minute, până devine o pastă pufoasă.

In timpul frământării, treptat, i se adaugă câte puţin sifon sau borviz cald.  După frământarea completă, se aşează carnea într-un vas şi se pune la rece pentru 2-3 ore.

După aceea se porţionează mititeii prin modelare cu mâna udă.  Nu se trag, ca de obicei, prin maşina de tocat cu pâlnia specială. Se frig numai pe grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.