Mititei cu cimbru si ou
PrinteazaMititei cu cimbru si ou din: carne de vită fară os, ouă, sare, cimbru praf, unt, sifon.
Ingrediente:
- 4,6 kg carne de vită fară os
- 10 ouă
- 100 g sare
- 25 g cimbru praf
- 100 g unt
- 200 ml sifon
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie în bucăţi mari, i se dă sare şi praf de cimbru şi se trece âe două ori prin-maşina de tocat cu sită deasă.
Se adaugă apoi untul crud şi ouâle, se frământă bine şi se bate pe masă sau pe blatul de cocă, circa 15 minute, până devine o pastă pufoasă.
In timpul frământării, treptat, i se adaugă câte puţin sifon sau borviz cald. După frământarea completă, se aşează carnea într-un vas şi se pune la rece pentru 2-3 ore.
După aceea se porţionează mititeii prin modelare cu mâna udă. Nu se trag, ca de obicei, prin maşina de tocat cu pâlnia specială. Se frig numai pe grătar.
Pofta buna!