Mititei facuti in casa

Printeaza

Mititei facuti in casa

Mititei facuti in casa

Ingrediente:

  • 200 g carne de oaie
  • 800 g carne de vita
  • 4-5 catei usturoi
  • un ardei iute
  • cimbu uscat
  • ienibahar
  • coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. usturoiul se curata si se piseaza cu sare si piper o jumatate de ora, adaugandu-se cate putin apa.

Se strecoara si se pune compozitia de carne tocata alaturi de ardeiul foarte bine maruntit, cu piperul, coriandrul, ienibaharul si cimbru. Secretul este ca trebuie sa se amestece bine compozitia pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie transparenta si se lasa la frigider 2-3 ore.

Compozitia se trce din nou prin masina de tocat la care se monteaza tubul pentru carnati. Pe masura ce iese carnea din masina, se rup mititeii si se aseaza pe un platou uns cu putin ulei. Se mai baga la frigider 3 ore.

Cand gratarul este bine incins, se pun mititeii si se prajesc cate 4-5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu mustar sau cu alte ingrediente, diferite sosuri picante din rosii sau ardei rosu.

 

Mititei facuti in casa

Mititei facuti in casa1.jpg

Pofta buna

1 comentariu

  1. Imi plac micii foarte mult. Asta pare o reteta usoara. Sper sa-mi iasa ca stiu ca e destul de complicat sa faci mititei in casa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.