Mititei la gratar din: carne tocata de vita, carne tocata de oaie, apa, bicarbonat, usturoi, vinete, ardei capia, oregano, piper, sare.
Ingrediente:
300 g carne tocată de vită
200 g carne tocată de oaie
3-4 linguri apă
1 praf bicarbonat
4 căţei usturoi
2 vinete
2-3 ardei capia
cimbru
oregano
piper
sare
Mod de preparare:
amestecă cele două tipuri de carne tocată cu sare, piper, cimbru, oregano, usturoi pisat, bicarbonat şi apă.
Se frământă compoziţia aproximativ 30 de minute până se obţine o pastă bine legată.
Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece. Între timp, se curăţă vinetele de coajă şi se taie felii, se presară sare şi se pun la scurs aproximativ o oră.
În acest timp, se pregăteşte grătarul, se unge cu puţină grăsime sau cu ceapă şi se lasă focul potrivit ca să nu se ardă mititeii.
pregătesc beţele, se ung cu grăsime sau cu apă. Micii se rulează şi apoi se înfig în beţe.
Se pun pe grătar şi apoi se aşază vinetele şi ardeii. După ce s-au rumenit, se servesc cu vinete coapte şi ardei.
O reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat, cimbru, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca din zona cefei (impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper macinat 1 praf de bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 capatana usturoi sare Mod de preparare: Treci […]
O reteta delicioasa de mititei din: carne de vita, seu, sare, usturoi, chimen, seminte de ienibahar, supa concentrata de carne si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită de la ceafa 1/2 kg carne de vită de la pulpă 200 g seu 1 lingură sare 4-6 căţei de usturoi 1 lingură chimen 1 lingură seminţe […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.