Mititei (varianta)

Printeaza

 Mititei

Ingrediente:Mititei

  • 750 g carne
  • 2 g bicarbonat
  • piper
  • usturoi
  • mi­rodenii

Mod de preparare:

Alegem carne grasă de vacă (ceafă sau antricot de langă ceafă), carne de porc (pulpă), le tocăm împreună şi adău­găm puţină apă rece. Ţinem 6 ore la gheaţă. Adăugăm usturoi pisat (după gust) sau zeama de mujdei, un vîrf de cuţit (1/2 linguriţă) de bicarbonat, sare, piper şi mirodenii după plac. Frămantăm bine şi facem mititeii cu un aparat spe­cial, montat la maşina de tocat, care le dă forma. Incingem grătarul, îl ungem cu o bucată de seu de vacă netopit si punem mititeii pe grătar, să se frigă foarte bine. Se servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sper sa-mi iasa; n-am mai facut mititei de casa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.