Mititei (varianta)
PrinteazaMititei
- 750 g carne
- 2 g bicarbonat
- piper
- usturoi
- mirodenii
Mod de preparare:
Alegem carne grasă de vacă (ceafă sau antricot de langă ceafă), carne de porc (pulpă), le tocăm împreună şi adăugăm puţină apă rece. Ţinem 6 ore la gheaţă. Adăugăm usturoi pisat (după gust) sau zeama de mujdei, un vîrf de cuţit (1/2 linguriţă) de bicarbonat, sare, piper şi mirodenii după plac. Frămantăm bine şi facem mititeii cu un aparat special, montat la maşina de tocat, care le dă forma. Incingem grătarul, îl ungem cu o bucată de seu de vacă netopit si punem mititeii pe grătar, să se frigă foarte bine. Se servesc fierbinţi.
Pofta buna!
Sper sa-mi iasa; n-am mai facut mititei de casa.