Urda cu marar si smantana din: urda, smantana, unt, marar si sare. Ingredinte: 400 gr. urda 2 linguri smantana 50 gr. unt marar sare Mod de preparare Se pune untul intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn. Se adauga urda trecuta prin sita, smintina, sare dupa gust si se […]
Mititei de vita cu cartofi prajiti
PrinteazaMititei de vita cu cartofi prajiti din: carne de vita, cimbru, ardei iute, usturoi, supa de carne, seu de oaie, cartofi, ulei, sare, rosii, marar.
Ingrediente:
mici:
- 1 kg carne macră de vită
- cimbru uscat
- boia de ardei iute
- zeamă de usturoi
- 1 cană cu supă de carne
- 1 lingură cu seu de oaie
Garnitura:
- 1 1/2 kg cartofi
- 1 cană cu ulei
- sare
- 1/2 kg roşii
- mărar tocat
Mod de preparare:
Mititei de vita cu cartofi prajiti: Treceţi carnea prin maşină de două ori, strângeţi-o în cratiţă mare, săraţi-o, piperaţi-o, puneţi cimbru şi boia iute de ardei.
Frământaţi amestecul până devine omogen, adăugaţi zeama de came şi zeama de la o căpăţână de usturoi şi continuaţi operaţia câteva minute, apoi lăsaţi la rece 1 oră.
De preferat este să ţineţi pasta de mici la congelator. Ungeţi grătarul cu seu de oaie, faceţi mititei cu mâna umedă, apoi frigeţi-i pe toate părţile.
Scoateţi-i pe un platou mare şi serviţi-i cu garnitură de cartofi prăjiţi şi cu salată de roşii, presărate cu mărar tocat sau cu salată de murături, lângă pâine de casă.
Pofta buna!
Supă de legume coapte din: supa vegetala, cartofi dulci, ardei grasi, radacina de ghimbir, telina si ulei de masline. Ingrediente: 2 căni de supă vegetală strecurată 1 cană de cartofi dulci (portocalii) tăiaţi cubuleţe 1 cană de cartofi tăiaţi cubuleţe ½ cană de ardei graşi, tăiaţi cubuleţe 1 lingură de rădăcină de ghimbir, dată pe […]
Pofta buna!