Mititei
PrinteazaMititei
Ingrediente:
- l /2 kg carne de vită
- 1/2 kg carne de porc
- 100 g seu sau untură
- 6 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbru
- sare
- piper
- 4 boabe de ienibahar
- 1 linguriţă bicarbonat
Mod de preparare:
Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu 2-3 linguri de apă. Seul (untura) şi carnea le treci prin maşina de tocat, apa adaugi condimentele, bicarbonatul şi 5-6 linguri cu apă rece.
Frămânţi totul cu zeama de usturoi şi laşi la frigider până a doua zi. La maşina de tocat carne aplici o pâlnie de făcut cârnaţi şi treci carnea de mititei prin maşină.
După ce iese prin pâlnie rupi carnea în bucăţi lungi de 6-7 cm. Ungi mititeii cu ulei şi îi pui pe grătarul încins stiopindu-i cu zeamă de came. Lasă-i să fie mustoşi. Nu ii frige prea tare.
Mititei
Pofta buna!
Imi plac micii mult