Mititei

Printeaza

Mititei

Mititei

Ingrediente:

  • l /2 kg carne de vită
  • 1/2 kg carne de porc
  • 100 g seu sau untură
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper
  • 4 boabe de ienibahar
  • 1 linguriţă bicarbonat

 

Mod de preparare:

Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu 2-3 linguri de apă. Seul (untura) şi carnea le treci prin maşina de tocat, apa adaugi condimentele, bicarbonatul şi 5-6 linguri cu apă rece.

Frămânţi totul cu zeama de usturoi şi laşi la frigider până a doua zi. La maşina de tocat carne aplici o pâl­nie de făcut cârnaţi şi treci carnea de mititei prin maşină.

După ce iese prin pâlnie rupi carnea în bucăţi lungi de 6-7 cm. Ungi mititeii cu ulei şi îi pui pe grătarul încins stiopindu-i cu zeamă de came. Lasă-i să fie mustoşi. Nu ii frige prea tare.

Mititei

Mititei

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Imi plac micii mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.