Mix de cereale cu nuci din: grau, orez, ovaz, orz, miere, nuci, fructe.
Ingrediente:
- 100g grâu
- 100 g orez
- 200 g alte cereale (ovăz, orz)
- 4 linguri miere
- 100 g nuci tocate mărunt
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Alegi cerealele, le speli şi le pui la fiert în circa 3 l apă. Când sunt gata, opreşti focul şi le laşi să se răcească. Pui cerealele în farfurii, presari deasupra lor nucile mărunţite şi mierea.
Deasupra pui fructele tăiate bucăţele.
Serveşti cerealele la micul dejun.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Mix de cereale cu fructe uscate din: seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, fulgi de ovaz, fulgi de porumb, stafize, alune, caise uscate, mere uscate, fulgi de cocos, lapte. Ingrediente: 50gr seminte de floarea soarelui 25gr seminte de dovleac 115gr fulgi de ovaz 115gr fulgi de porumb 115gr stafide 115gr alune 115gr caise uscate […]
Un consum frecvent de cereale te ajută să ai o inimă sănătoasă şi scade riscul de accident vascular, prevenind depunerile colesterolului pe artere. Cerealele care încântă cel mai tare privirea şi papilele gustative sunt fie expandate, fie cu ciocolată, miere, fructe confiate sau zahăr adăugat şi pot deveni bombe calorice, mai ales dacă le mănânci […]
Cereale crocante cu nuci din: mirodenii, sare, muguri de pin, crupe de hrisca, seminte de dovleac verde, seminte de floarea-soarelui, sirop de artar, lamaie, lapte de migdale. Ingrediente: o jumătate de linguriţă de mirodenii pentru plăcinta cu dovleâc un vârf de linguriţă de sare o jumătate de ceaşcă de muguri de pin o ceaşcă de […]
Batoane cu fructe uscate si cereale din: unt, zahar, miere, banane, musli, fulgi de orez, stafide, nuci, migdale. Ingrediente: 4 linguri unt 50 g zahar brun 50 g miere 245 g amestec fulgi de migdale si miere 3 banane 25 fulgi de orez 25 g muşli 150 g amestec stafide, nuci, caise uscate Mod […]
Mic dejun cu iaurt si cereale din: fulgi de ovaz, portocale, iaurt, stafide, nuci, goji, seminte. Ingrediente: 6 linguri fulgi de ovăz 2 portocale 200g de iaurt 60g de stafide, nuci, goji şi seminţe Mod de preparare: Pune fulgii de ovăz într-o oală nonaderentă, împreună cu 400ml de apă şi fierbe-i la foc mediu, amestecând […]
Fursecuri cu cereale si stafide din: făină integrală, fulgi de cereale, fulgi de porumb, zahăr(de preferat brun), zahăr vanilat, praf de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet, margarina, coajă rasă de portocală(sau lămâie), stafide(la alegere), lapte. Ingrediente: 100 g făină integrală 100 g fulgi de cereale 30 g fulgi de porumb 3 linguri zahăr(de preferat brun) 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pliculeţ […]
Pofta buna!