Mix de ciuperci cu ciabatta
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de mix de ciuperci cu ciabatta din: usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, ciuperci, rosii, rozmarin, patrunjel, salvie si paine ciabatta. Amestecul de ulei de măsline, usturoi şi rozmarin dă o aromă mediteraneeană ciupercilor.
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe oţet balsamic
- sare şi piper negru
- 675 g ciuperci diverse: ghebe, champignon, hribi
- 300 g roşii
- 2-4 crenguţe de rozmarin
- 1 linguriţă pătrunjel proaspăt tocat sau salvie
- 1 pâine ciabatta (pâine italienească)
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. într-un castron mare se amestecă usturoiul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, oţetul, sare şi piper negru după gust. Se curăţă ciupercile şi se taie felii; se curăţă roşiile de pielită şi seminţe şi se taie cubuleţe.
Se adaugă în castronul cu vinegretă. Se toacă rozmarinul, păstrând un pic pentru ornat, apoi se presară peste amestecul de ciuperci împreună cu pătrunjel sau salvie.
Se răstoarnă amestecul de ciuperci într-o tigaie. Se acoperă cu folie, în care se fac înţepături pentru eliberarea aburului în timpul gătirii. Se prăjesc ciupercile 20-25 de minute până se înmoaie.
Când ciupercile sunt aproape gata, se încălzeşte pâinea în cuptor Se taie în două pe lung, apoi fiecare jumătate se taie în 4 bucăţi egale sau în 8 bucăţi, dacă se serveşte ca aperitiv.
Se pun două bucăţi de pâine pe fiecare farfurie, cu miezul în sus, peste ele se aşază ciupercile şi se ornează cu rozmarin.
Mix de ciuperci cu ciabatta
Poftă bună!