Mix de linte si broccoli
PrinteazaMix de linte si broccoli din: ceapa, morcov, usturoi, ulei de masline, supa, linte, oregano, boia, broccoli, masline, parmezan.
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 1 morcov mic mărunţit
- 2 căţei de usturoi mărunţiţi
- 2 linguriţe de ulei de măsline
- 2 căni de supă de legume săracă în sodiu sau apă
- 1 cană de linte verde sau maro uscată
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1/4 linguriţă de boia
- 6 căni de florete de broccoli
- 16 măsline verzi fără sâmburi, feliate
- 4 linguriţe de parmezan ras
Mod de preparare:
Amesteca într-o cratiţă de dimensiuni medii ceapa, morcovul, usturoiul şi uleiul de măsline. Acoperă cu un capac şi căleşte ingredientele la foc mediu până când încep să se înmoaie, circa 5 minute.
Adauga supa de legume, lintea, oreganoul şi boiaua. Acoperă cratiţa. Ţine mixul sub punctul de fierbere şi găteşte cât să se prepare lintea, circa 20 de minute.
Completeaza cu floretele de broccoli şi menţine temperatura scăzută încă 5 minute, până când legumele sunt aproape gata. Pune şi măslinele.
Toarnă mai multă apă, dacă e necesar: în funcţie de cantitatea adăugată poţi obţine consistenţa dorită pentru sos.
Presară parmezan ras şi serveşte.
Mix de linte si broccoli
Pofta buna!