Mix grill aromat cu cimbru
PrinteazaO reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati, coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel.
- 350 g costiţe de porc
- 200 g cârnaţi
- 260 g coaste de miel
- 1 căţel de usturoi
- 3 crenguţe de cimbru proaspăt
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru legume:
- 1 ardei gras
- 2 dovlecei (zucchini)
- 1 vânătă
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie cârnaţii jumătate, pe lung. Curăţă oasele coastelor de miel, pentru a nu se arde în timpul preparării. Pune toate tipurile de carne (porc, miel, cârnaţi) într-un castron mare, condimentează-le cu usturoiul zdrobit, cimbrul, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, şi lasă-le să se întrepătrundă aromele circa o oră.
Taie ardeiul fâşii late, dovleceii felii subţiri, pe lungime; curăţă vânătă şi taie-o rondele. Condimentează toate legumele cu usturoiul zdrobit, un praf de sare şi de piper râşnit proaspăt şi lasă-le circa o jumătate de oră.
Incinge bine o placă de fontă la foc mare şi aşază legumele pe ea. Frige legumele câteva minute pe ambele părţi, presa- ră-le cu pătrunjel tocat, potriveşte gustul de sare şi stropeşte-le cu ulei de măsline.
Frige costele de miel pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte, cârnaţii 2 minute şi costiţele de porc 6-7 minute. Aşază carnea friptă pe un platou şi serveşte-o cu garnitura de legume. Decorează cu pătrunjel şi crenguţe de cimbru.
Mix grill aromat cu cimbru
Poftă bună!