Mix grill aromat cu cimbru

Printeaza

O reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati, coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel.

Ingrediente:Mix grill aromat cu cimbru

  • 350 g costiţe de porc
  • 200 g cârnaţi
  • 260 g coaste de miel
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru legume:

  • 1 ardei gras
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 vânătă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie cârnaţii jumătate, pe lung. Curăţă oasele coastelor de miel, pentru a nu se arde în timpul preparării. Pune toate tipurile de carne (porc, miel, cârnaţi) într-un castron mare, condimentează-le cu usturoiul zdrobit, cimbrul, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, şi lasă-le să se întrepătrundă aromele circa o oră.

Taie ardeiul fâşii late, dovleceii felii subţiri, pe lun­gime; curăţă vânătă şi taie-o rondele. Condimentează toate legumele cu usturoiul zdrobit, un praf de sare şi de piper râşnit proaspăt şi lasă-le circa o ju­mătate de oră.

Incinge bine o placă de fontă la foc mare şi aşază le­gumele pe ea. Frige legumele câteva minute pe ambele părţi, presa- ră-le cu pătrunjel tocat, potriveşte gustul de sare şi stropeşte-le cu ulei de măsline.

Frige costele de miel pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte, cârnaţii 2 minute şi costiţele de porc 6-7 minute. Aşază carnea friptă pe un platou şi serveşte-o cu garnitura de legume. Decorează cu pătrunjel şi crenguţe de cimbru.

Mix grill aromat cu cimbru

Mix grill aromat cu cimbru

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.