Mix grill de peşte
PrinteazaO reteta simpla de mix grill de peste din: somon, file de merluciu, macrouri, chefal, sardele, ulei de masline extravirgin si sare. Peştele fript pe grătar se va săra atunci când este gata, nu crud. Peştele, ca şi carnea, se prepară fie uns cu ulei de măsline înainte de a fi întors pe grătar, fie ţinut în marinată circa 30 de minute. Marinata clasică pentru peşte conţine ulei de măsline extravirgin, zeamă de lămâie, usturoi şi ierburi aromatice, după gust (rozmarin, în principal).
- 200 g somon
- 1 file de merluciu
- 2 macrouri
- 1 chefal
- 8 sardele
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Curăţă şi desfa peştele fileuri, având grijă ca sardelele să rămână unite prin pielea de pe spinare. Taie fileurile mai mari în două şi unge-le cu puţin ulei de măsline.
Frige bucăţile de peşte pe ambele părţi, aşezându-le la început cu pielea în jos. Sărează peştele, după gust, şi stropeşte-1 cu ulei de măsline. Serveşte peştele imediat, însoţit de o salată mixtă, după gust.
Mix grill de peşte
Poftă bună!